Pere Vilanova i Luz Muñoz

Pere Vilanova és catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Ha estat membre de missions institucionals de la Unió Europea i l’OSCE i observador electoral en diferents països. Luz Muñoz és llicenciada en relacions internacionals per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i professora de Ciència Política a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Francesc Relea

Francesc Relea és documentalista i periodista. Ha treballat com a enviat especial a diferents països i de corresponsal del diari El País a Buenos Aires i Mèxic, actualment escriu i dirigeix documentals com SerratSabina, el Símbolo y el Cuate, i Ciutats a Contrallum.

Sonia García García

Sonia García és llicenciada en Lletres Espanyoles per la Universitat Veracruzana i en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Va obtenir el Màster en Periodisme i Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 2000 va rebre el Premi Nacional de Periodisme atorgat pel Club de Periodistes de Mèxic i l’any 2016 el Premi a la Dona Emprenedora de l’Any a Barcelona, atorgat per l’Associació cultural Mexicano-Catalana, Mexcat.

Alma Reza

Alma reza és historiadora y dinamitzadora cultural. Cofundadora del col·lectiu d’historiadors d’art Emblecat, imparteix conferències sobre creadores, coordina grups de lectura d’autores i col·labora amb Casa Amèrica Catalunya, entre altres entitats.

Josan Ruiz

Josan Ruiz és periodista i geògraf. Va dirigir la primera etapa de la revista Altaïr (1991-1995) i va treballar en la creació de les revistes Integral i Cuerpo Mente, que va dirigir entre 1997 i 2015. Des d’abril de 2015 dirigeix la revista Viajes National Geographic.

Ruth González

Ruth González és Llicenciada en Arts Visuals per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i Màster en Producció Artística en l’Acadèmia de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València. Ha exposat en diferents llocs a Mèxic, els Estats Units i Espanya. A les seves obres utilitza tècniques com la fotografia, el collage, la pintura, el dibuix, les transferències o l’escultura.

Agustí Pàniker

Agustí Pàniker és director de l’editorial Kairós, escriptor, professor a la Universitat de Girona i a la Pablo de Olavide de Sevilla, i president de la Fundació Ramuni Paniker Trust. Col·labora en diferents mitjans de comunicació.

Juan Carlos Valladares

Juan Carlos Valladares és gastrònom i fundador i director de La Adelita i d’altres restaurants al Principat. Actualment presideix l’Associació de mexicans a Andorra, Mexand.

Christoffer Wolfgang Drummer

Christoffer W. Drummer, nascut a la Ciutat de Mèxic, va estudiar rebosteria i va treballar en una fàbrica de pasta fresca i artesanal a Guadalajara. A Barcelona va estudiar a l’escola Hoffman i va treballar com a cuiner de menjar mexicà durant vuit anys. Després d’una breu estada a Hèlsinki, Finlàndia, va arribar a Andorra per obrir, juntament amb el seu amic Juan Carlos Valladares, el restaurant La Adelita.

Jorge Carrión i Mario Hinojos

Jorge Carrión és escriptor, crític cultural de The New York Times i director del Màster en Creació Literària de la UPF-BSM. Mario Hinojos és escriptor, guanyador del IV Premio Nacional de Novela Valladolid de las Letras México i finalista del Premio Cosecha Eñe 2018.

Organitzen:

Media partner:

Col·laboren: